Elitserien: Viktig seger för Sirius mot Frillesås TV-sammandrag

Sirius vann streckmatch i elitseriebotten mot Frillesås som ännu saknar poäng i elitserien.
– Två viktiga poäng efter en tyngre period, kommenterade August Elebring en av tre tvåmålsskyttar i segermatchen för Sirius.
En jävligt skön vinst. De reducerar och kvitterar men vill håller i vårt och tar tillbaka, fortsätter August.

Frillesås hämtade upp och kvitterade Siriusledningar . 1-0 blev 1-1, 3-1 blev 3-3. Men vid 5-3 lyckades Frillesås inte reducera mer än till 5-4.  När Jimi Heionen ökade på till 6-4 och August Elebring till 7-4 på straff så var det avgjort. Sirius fyra raka mål och vann till slut med  9-4.

Viktiga två poäng i bottenstriden och även poäng som man hakar på slutspelsmöjligheten. Sirius bröt en negativ period och såg även till att förbättra målskillnaden som är svag efter de tre raka storförluster mot Vetlanda, Villa Lidköping och Vänersborg inför dagens segermatch.
– En jävligt skön vinst. De reducerar och kvitterar men vill håller i vårt och tar tillbaka.

För Frillesås del gäller det att skaka av sig förlusten och rikta in sig på måndagens match. För då spelar förhoppningsvis laget sin första hemmamatch som elitserielag. Det görs mot IFK Motala.

IK Sirius – Frillesås BK 9-4 (3-2)
05:49 1-0 Hörna – August Elebring Assist: Teemu Määttä
09:58 1-1 Straff – Fredrik Brandin
13:18 2-1 Jimi Heinonen Assist: Teemu Määttä
28:30 3-1 Hörna – William Liw
37:04 3-2 Hörna – Johan Grahn
47:36 3-3 Johan Grahn
49:33 4-3 Kalle Mårtensson Assist: Edward Sigfridsson