Edsbyn var piskade att vinna borta mot Villa Lidköping för få till en femte och avgörande match hemma på söndag.5 400 åskådare fick länge se sitt Villa i ledningen och därmed vara klara för SM-final. Men med två hörnmål vände Edsbyn på matchen. Vändningen kom dessutom i ett läge där Edsbyn hade två man på utvisningsbänken och Villa en. Edsbyn var inte i ledningen förrän i 77:e matchminuten. I Villas jakt på kvittering gjorde Mattias Hammarström 5-3 i den 91:a matchminuten.
Andra halvlek vinner Edsbyn med 1-4 vilket inte speglar skeendet på plan. Efter villaövertag i första halvlek höjde sig Edsbyn i den andra halvleken och blev jämnare. Frågan är om Edsbyns otroliga hörneffektivitet fortsätter i den femte avgörande matchen på söndag i Edsbyn.
Edsbyn har haft otroligt facit på hörnorna i semifinalserien. De har gjort mål samtliga semifinalmatcher så här längt. Villa har gjorde inget hörnmål i de n fjärde matchen trots elva hörnor.
Villa har haft 30 hörnor men bara gjort 4 mål, medan Edsbyn har haft 25 hörnor men gjort 7 mål.
Edsbyns hörnfacit. Totalt 7 av 25. dvs 28% – Match 1: 1 mål på 4 hörnor, M2: 1/6, M3: 3/8, M4: 2/7. Edsbyns facit i elitserien höll de en hörneffektivitet på 13%.
Villa; Totalt 4 av 40.dvs 10% – Match 1: 1/10, M 2: 2/9, M3. 1/10, M4: 0/11. Det är dock bättre än Villas facit elitserien där det bara låg på 7%
Blir det islossning i Villas hörnskytte så kan det bli många mål på söndag.
Villa Lidköping – Edsbyn 3-5 (2-1)
08:32 1-0 Johan Esplund
34:46 1-1 Självmål
41:53 2-1 David Karlsson
58:55 2-2 Tuomas Määttä Ass: Joakim Svensk
64:54 3-2 Petter Björling Ass: Martin Karlsson
72:24 3-3 Hans Andersson Ass: Tuomas Määttä – Hörna